5 redenen waarom jouw "gezonde" salade helemaal niet zo gezond is....

5 redenen waarom jouw "gezonde" salade helemaal niet zo gezond is....

Als je probeert af te vallen, wat ga je dan veel eten? Salade. Ja, iedereen gaat ervan uit dat je veel salade moet eten om je taille strakker te maken en lichaamsvet te verminderen. Dit terwijl het bij verkeerd gebruik ertoe kan leiden dat je onverwachts aankomt...

Om je te helpen een lekkere salade voor je te laten werken in plaats van tegen je, zijn er vijf dingen waar je op kunt letten, zodat je niet gefrustreerd blijft als je naar de weegschaal kijkt. 

1. Let op je dressing!

Dit is een van de eenvoudigste dingen om te veranderen, maar ook een van de moeilijkste. Als je naar saladedressing kijkt en het aantal calorieën dat je consumeert wilt verminderen, zijn er twee dingen waar je je op kunt concentreren. Het type saladedressing dat je gebruikt en de hoeveelheid saladedressing die je gebruikt.
Lijkt zo simpel, toch? Helaas... Het eerste wat veel mensen doen is stoppen met het gebruik van gewone saladedressing, omdat deze vol vet zit. Ze kiezen in plaats daarvan voor de "vetvrije" versies om het aantal calorieën drastisch te verminderen.
Dit is dus geen goed idee. Om te beginnen kan een beetje vet in je salade je helpen sommige voedingsstoffen in je salade beter op te nemen. Afhankelijk van het soort vet dat je gebruikt, is het ook niet per se "slecht" voor je.

Omdat vetvrije saladedressings weinig calorieën bevatten, zul je je waarschijnlijk niet verzadigd voelen van de maaltijd - hierdoor zul je later op de dag te veel eten. Ook gebruiken de meeste vetvrije saladedressings glucosestroop (als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, is dit normaal gesproken een van de eerste ingrediënten die worden vermeld) om het vet te vervangen en om het goed te laten smaken.
Sla de vetvrije dressing over, blijf bij de gewone. Het enige waar je je op hoeft te concentreren, is het verminderen van de hoeveelheid die je gebruikt en, indien mogelijk, een soort vinaigrette kiezen die enkele gezonde vetten bevat. Als je een salade krijgt als je onderweg bent, vraag dan ALTIJD om je dressing ernaast. Anders ben je overgeleverd aan hoeveel (over het algemeen VEEL te veel) dressing ze er bovenop gieten.

2. Vermijd de croutons!

Hoewel het wat textuur en knapperigheid aan je salade toevoegt, zijn croutons een van de slechtste dingen die je als topping kunt toevoegen. In wezen zitten alle in de winkel gekochte croutons vol met niets anders dan verwerkte witte bloem die je helemaal geen gezondheidsvoordeel biedt. Vaak worden croutons gebakken, wat ongezond vet aan je dieet toevoegt. Natuurlijk kun je brood gebruiken en thuis je eigen croutons maken, maar nogmaals, alles wat je aan je salade doet, is koolhydraten toevoegen die het totale aantal calorieën verhogen.

Onze suggestie? Sla de croutons helemaal over. Als je naar een restaurant gaat, vraag dan aan de ober of je je salade zonder croutons mag hebben.

3. Voeg eiwitten toe!

Sla bevat niet veel calorieën. Het bestaat grotendeels uit water. Zelfs na het toevoegen van een beetje vinaigrette aan je salade en het toevoegen van wat gezonde groenten zoals tomaten, ui, wortelen, komkommer en zelfs wat paprika's, heb je nog steeds geen verzadigende maaltijd die je maaltijd wat meer volume geeft. Als je de verzadiging wilt verhogen, overweeg dan om wat eiwitten aan je salade toe te voegen. Eiwit is nodig voor het opbouwen van droge spiermassa en ook voor het behouden en behouden ervan. Eiwit is ook erg vullend en kan een aantal kwaliteitsmacro's aan je salade toevoegen. Bovendien heeft eiwit het hoogste thermische effect van voedsel (TEF), wat betekent dat het je lichaam meer energie kost om deze macronutriënt te verteren, te absorberen en te gebruiken dan alle andere. Dit betekent dat je lichaam meer calorieën zal verbranden als je eiwitten consumeert bij je maaltijden.

Overweeg om wat magere stukken biefstuk toe te voegen aan je salade, wat hardgekookte eieren, garnalen, gegrilde zalm of zelfs de meest gebruikte eiwitbron, namelijk gegrilde kip. Als dierlijke eiwitten niet jouw ding zijn, kun je tofu of andere plantaardige eiwitalternatieven gebruiken om aan je salade toe te voegen om het totale eiwitgehalte te verhogen.

Een andere topping die eiwitten bevat die veel mensen vergeten, is kikkererwten. Deze heerlijke kleine balletjes vol eiwitten kunnen elke salade opfleuren en verrijken.

4. Gebruik niet te veel kaas!

Hoewel het niet de grootste boosdoener is als het gaat om toppings op je salade, zorgt kaas er snel voor dat het aantal calorieën omhoogschiet vanwege het vetgehalte. Het beste wat je kunt doen, is kaas overslaan als topping bij je salade of een kleine hoeveelheid gebruiken om een ​​beetje smaak toe te voegen als je absoluut kaas op je salade wilt hebben.

5. Overweeg de type salade die je neemt!

Een salade kan worden geserveerd of gemaakt in een taco, met geglazuurde noten, gedroogd fruit, wontons, noten, zaden, verwerkt vlees, gefrituurde toppings, etcetera. Elk klein ding dat aan je salade wordt toegevoegd, zal de macro's en het aantal calorieën veranderen.

Veel van de genoemde toppings kunnen de smaak van een salade zeker veranderen en verbeteren en het smakelijker maken, maar dit kan ook ten koste gaan van het aantal calorieën van jouw salade.